Εισαγγελέας: Η ΔΕΥΑ Κατερίνης υπεύθυνη & υπόλογη για τη λειψυδρία στη Ν.Τραπεζούντα!




Παρουσίαση:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός,
Δημοσιογράφος

* ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Φ.ΔΡΟΥΓΚΑΣ;

* ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ!

* ΟΡΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

* ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Ν.ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ (10/8/2017)


Ποινικά υπεύθυνη και υπόλογη είναι η ΔΕΥΑ Κατερίνης για τη λειψυδρία στη Νέα Τραπεζούντα, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης, το πρωί τής Τετάρτης 9/8/2017, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Εισαγγελία Κατερίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για συνάντηση στο πλαίσιο προσπάθειας εξωδικαστικού συμβιβασμού - συστάσεων προς τους αρμοδίους για να λυθεί το πρόβλημα των συνεχών διακοπών παροχής νερού στη Νέα Τραπεζούντα.
Κατά πληροφορίες, στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών τής Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κατερίνης καθώς επίσης και ο Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ, Γ.Αντωνόπουλος, ενώ από την πλευρά των κατοίκων, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν.Τραπεζούντας Λεωνίδας Ζανέτας, ο πληρεξούσιος Δικηγόρος των κατοίκων Δημοσθένης Σεϊταρίδης, αλλά και η Δικηγόρος Γλυκερία Διαμαντόγλου η οποία πρόσφατα είχε κάνει καταγγελία στην Εισαγγελία για το ζήτημα διακοπών παροχής ύδρευσης στη Νέα Τραπεζούντα.





Παράσταση σιωπηλής διαμαρτυρίας κατοίκων Ν.Τραπεζούντας για την έλλειψη νερού στο χωριό

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, στους διαδρόμους των Δικαστηρίων, πραγματοποιούνταν σιωπηλή παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων τής Νέας Τραπεζούντας.
Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση των συνεχών διακοπών νερού, εδώ και έναν χρόνο περίπου, εξετάζεται από την Εισαγγελία Κατερίνης στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν κάτοικοι της Ν.Τραπεζούντας δια του Πληρεξουσίου Δικηγόρου τους, Δημοσθένη Σεϊταρίδη.
Όπως προαναφέρθηκε, για το ίδιο θέμα, προς την Εισαγγελία είχε κάνει καταγγελία και η Δικηγόρος Γλυκερία Διαμαντόγλου η οποία είναι και κάτοικος της Νέας Τραπεζούντας. Η Δικηγόρος αυτή, μάλιστα, σε πρόσφατη συνέλευση των κατοίκων, «έριξε» και την ιδέα για παρουσία τους έξω από τα Δικαστήρια κατά την ώρα που θα γινόταν η συνάντηση της Εισαγγελέως με τους αρμοδίους τής ΔΕΥΑ Κατερίνης.





Ενημέρωση από τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο των κατοίκων Ν.Τραπεζούντας, Δημοσθένη Σεϊταρίδη.

Μετά το πέρας τής συνάντησης στο Γραφείο τής Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κατερίνης, ο πληρεξούσιος Δικηγόρος των κατοίκων, Δημοσθένης Σεϊταρίδης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το τί συζητήθηκε εκεί.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σεϊταρίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Εισαγγελέας είπε ότι (εμείς οι κάτοικοι της Νέας Τραπεζούντας) τη ΔΕΥΑ Κατερίνης πληρώνουμε. Αυτή (η ΔΕΥΑ Κατερίνης) είναι υπεύθυνη γι’ αυτό (που συμβαίνει με τη λειψυδρία στη Νέα Τραπεζούντα Δ.Κατερίνης), δεν είμαστε εμείς οι πολίτες υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε τη σύμβαση (για το) πώς πάνε οι αρμοδιότητες (δηλαδή, ποια υπηρεσία, σε ποιο κομμάτι ως προς την παροχή νερού, έχει τη δική της αρμοδιότητα. Και επομένως) οφείλει η ΔΕΥΑ Κατερίνης να μας παρέχει το νερό.
(Η ΔΕΥΑ Κατερίνης) αν κρίνει ότι ο Σύνδεσμος (Ύδρευσης) δεν κάνει καλά τη δουλειά (στο ζήτημα παροχής νερού προς τους κατοίκους τής Νέας Τραπεζούντας), τότε (η ΔΕΥΑ Κατερίνης) πρέπει να κάνει τις νόμιμες ενέργειες (εναντίον τού Συνδέσμου). (Η κ. Εισαγγελέας) είπε ότι «εγώ, τη ΔΕΥΑΚ βλέπω (να έχει) 100% ευθύνη. (Η κ. Εισαγγελέας) μάλωσε τον Πρόεδρο (Προϊστάμενος) των Τεχνικών Υπηρεσιών διότι (ο Προϊστάμενος) «πετούσε το μπαλάκι» (στον Σύνδεσμο ύδρευσης, λέγοντας): «φταίει ο Σύνδεσμος, φταίει ο Σύνδεσμος, φταίει ο Σύνδεσμος».
Ακόμα κι αν υπάρχει, όχι δόλος, αλλά (απλώς) μια αμελής συμπεριφορά (από την πλευρά τής) ΔΕΥΑΚ (τότε, αυτή η συμπεριφορά) είναι αξιόποινη, οπότε (η κ. Εισαγγελέας) «έριξε» μια κίτρινη κάρτα στη ΔΕΥΑΚ -ουσιαστικά εγώ αυτό κατάλαβα- …Έχει ποινική ευθύνη η ΔΕΥΑΚ, γι’ αυτό και η αναφορά που κάναμε τον Ιανουάριο (του 2017), τελείωσε όσον αφορά την Προκαταρκτική (Εξέταση και) φαίνεται στα χαρτιά, ως κατηγορούμενος, -φαίνεται, δεν είναι ακόμα- (αλλά) φαίνεται ο (Φώτης) Δρούγκας, (Πρόεδρος) της ΔΕΥΑΚ!
…Εμείς (οι πολίτες) πληρώνουμε ΔΕΥΑΚ! Η ΔΕΥΑΚ είναι υποχρεωμένη να μας παρέχει (το νερό). Αν ο Σύνδεσμος (Ύδρευσης) δεν κάνει καλά τη δουλειά του, φταίει η ΔΕΥΑΚ! Η ΔΕΥΑΚ πρέπει να κυνηγήσει τον Σύνδεσμο! Δεν είμαστε εμείς (οι κάτοικοι) υποχρεωμένοι να κυνηγάμε ούτε τον Ντούρο (Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης και Αντιδήμαρχο Κατερίνης), ούτε κάποιον άλλον από τον Σύνδεσμο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος των κατοίκων.
Παρόντες στην ενημέρωση που πραγματοποίησε ο κ. Σεϊταρίδης, ήταν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν.Τραπεζούντας, Λεωνίδας Ζανέτας, ο Αιρετός Σύμβουλος του Τ.Σ. Ν.Τραπεζούντας Δημήτρης Γρηγοριάδης, ο τ. Δήμαρχος Κορινού Νίκος Αβραμίδης, καθώς επίσης και η Δικηγόρος Γλυκερία Διαμαντόγλου που πρόσφατα προέβη σε νέα καταγγελία για το πρόβλημα λειψυδρίας στη Νέα Τραπεζούντα.





Το δράμα των κατοίκων τής Ν.Τραπεζούντας και οι δικαιολογίες αρμοδίων περί …μη ευθύνης!

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον κ. Σεϊταρίδη, παρόντες ήταν και αρκετοί κάτοικοι του χωριού (ηλικιωμένοι, οικογενειάρχες, νέοι, φοιτητές, μαθητές και μαθήτριες καθώς και μικρά παιδιά), που διαμαρτύρονταν -χωρίς όμως να φωνασκούν- επειδή διακόπηκε, για πολλοστή φορά, εν μέσω καύσωνα, η παροχή νερού στο χωριό τους.
Στα μάτια όλων μπορούσε κανείς να διακρίνει ανάμικτα αισθήματα θλίψης, οργής, απογοήτευσης, απελπισίας, θυμού, αγανάκτησης. Όπως έλεγαν, λόγω συνεχών διακοπών παροχής νερού αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σπίτια φίλων στην Κατερίνη ή ακόμη και σε δημόσιες ντουζιέρες στην παραλία για να λουστούν. Αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία ή έξω στη φύση για να κάνουν την ανάγκη τους.
Επιπλέον, όπως τόνιζαν, μεγάλης ηλικίας άνθρωποι αλλά και μικρά παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερους κινδύνους από μολύνσεις λόγω έλλειψης καθαριότητας στα σπίτια και ειδικότερα στους χώρους υγιεινής. Δεν έχουν νερό να πιούνε, δεν έχουν νερό για να κάνουν το φαγητό τους και, από την άλλη πλευρά, ακούνε χίλιες μύριες δικαιολογίες αρμοδίων ότι δεν έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη γι’ αυτή τη συνεχιζόμενη λειψυδρία ή βλέπουν κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε τοπικά μπλογκ ότι δήθεν το ζήτημα …λύθηκε.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τετάρτης 9/8/2017, σύμφωνα με πληροφορίες, επανήλθε το νερό στα σπίτια μιας ολόκληρης γειτονιάς στη Νέα Τραπεζούντα. Πάντως, όπως λένε οι κάτοικοι, το νερό κόβεται και έρχεται ξαφνικά, κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει μια διακοπή (π.χ. τη στιγμή μιας διακοπής μπορεί να λειτουργούν πλυντήρια ή κάποιοι να κάνουν σωματική καθαριότητα ή άλλες εργασίες) αλλά και κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να έρθει το νερό. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, οι διακοπές νερού ήταν πολυήμερες.





Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων Ν.Τραπεζούντας στο Δημαρχείο Κατερίνης (Πέμπτη 10/8/2017, ώρα 9.30 π.μ.)

Στο κλείσιμο της ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο Δικηγόρος Δημοσθένης Σεϊταρίδης στον χώρο των Δικαστηρίων, ανακοινώθηκε στους κατοίκους ότι το πρωί τής Πέμπτης, 10 Αυγούστου 2017, στις 9.30, οι κάτοικοι της Νέας Τραπεζούντας θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημαρχείο Κατερίνης διαμαρτυρόμενοι για τη λειψυδρία που συνεχίζεται στο χωριό τους.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, αντιπροσωπεία κατοίκων θα μεταβεί στο Γραφείο τού Δημάρχου Σάββα Χιονίδη. Σκοπός τής συνάντησης θα είναι μια συζήτηση μαζί του για το τί μέλλει γενέσθαι με τις συνεχιζόμενες διακοπές νερού, πώς μπορεί αυτό το θέμα, αρχικά, να λυθεί προσωρινά, καθώς επίσης και ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε το ζήτημα να λυθεί οριστικά.  















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε το Δ.Σ. Κατερίνης.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)