Κ.Χατζηδάκης: Αγώνας για τις ιδέες μας, με αυτοκριτική και ταπεινότητα! (30 ΦΩΤΟ)






Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό Υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Μια απότομη προσγείωση στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα φαίνεται να αποτέλεσε, για κάποια στελέχη τής ΝΔ Πιερίας, η ομιλία τού Κωστή Χατζηδάκη στην τοπική ΝΟΔΕ, το βράδυ τής Παρασκευής 13 Απριλίου 2018.
Ο τ. Υπουργός, νυν Βουλευτής τής ΝΔ και Αντιπρόεδρος του Κόμματος, συμμετέχοντας στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Πιερίας και μιλώντας με τον πιο ήρεμο τόνο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, αναφέρθηκε στη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση χωρίς όμως τις γνωστές σε όλους κομματικές κορώνες. Ίσως, γι’ αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, επικρατούσε απόλυτη σιγή στην αίθουσα.
Μίλησε για εσωκομματική Δημοκρατία, για ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Μίλησε για ενότητα που όμως δεν μπορεί να είναι επίπλαστη ή καταναγκαστική. Κάλεσε δε τα τοπικά στελέχη τού Κόμματος σε αυτοκριτική, σε αποβολή τυχόν αλαζονικών συμπεριφορών και σε προβολή ιδεών που οδηγούν σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Ανοιχτές οι θύρες τής ΝΔ για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τούς Έλληνες.

Επιπλέον, ζήτησε να συνεχιστεί το άνοιγμα της Παράταξης προς κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που θέλει να αλλάξει θετικά τη ζωή του, ζήτησε το άνοιγμα προς κάθε δημιουργική δύναμη.
Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τα στελέχη και τα μέλη τού Κόμματος είπε ξεκάθαρα ότι σ’ αυτόν τον αγώνα που διεξάγει η Παράταξη της ΝΔ και ο Πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν χωράνε αποκλεισμοί. Αντίθετα, είπε, είναι ανάγκη να παραμένουν οι θύρες τής Παράταξης ανοιχτές για συμμετοχή ανθρώπων τής ελληνικής κοινωνίας.
Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ άσκησε κριτική σε συγκεκριμένα σημεία όπου θεωρούσε ότι ο Πρωθυπουργός οδηγεί σε λάθος κατευθύνσεις το σκάφος τής Χώρας, απέφυγε ωστόσο, αφενός μεν την ισοπεδωτική κριτική προς την Κυβέρνηση και προς άλλα κόμματα, αφετέρου δε άκριτους επαίνους προς τη ΝΔ.

Αγώνας με ταπεινότητα και αυτοκριτική.

Στο πλαίσιο αυτό κινούμενος, είπε ξεκάθαρα ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει και λάθη τόσο κατά την περίοδο 2004 - 2009 όσο και κατά την περίοδο 2012 - 2014.
Συγκεκριμένα, είπε ότι από τις περιόδους αυτές «είμαστε και τσουρουφλισμένοι», αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι ναι μεν έγινε σημαντικό και ουσιαστικό θετικό έργο, σημειώθηκαν όμως και λάθη. Πρόκειται για λάθη τα οποία είναι ανάγκη να τα αναγνωρίζει η Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη της και ο κόσμος της, με στόχο να μην επαναληφθούν.
Γι’ αυτό, μίλησε για αυτοκριτική λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά και ότι όλοι οι άλλοι κάνουν μόνο λάθη…
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι πέρα από την ενδεδειγμένη αυτοκριτική, ταυτόχρονα είναι ανάγκη να απουσιάζει και κάθε ίχνος αλαζονείας τόσο από την προσωπική ζωή των στελεχών και μελών τού Κόμματος όσο και από τη συλλογική λειτουργία τής Παράταξης. «Κανείς δεν πρέπει να κουνάει το δάχτυλο στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Λαϊκό Κόμμα και υπέρ τής επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η Παράταξη δεν περιχαρακώνεται, είναι ανοιχτή στην κοινωνία, απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τούς απλούς ανθρώπους, στους ανθρώπους τής καθημερινότητας.
«Δεν είμαστε οι ελίτ, όπως θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάσουν», σημείωσε. Και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα λαϊκό κόμμα, είναι όμως ταυτόχρονα και υπέρ τής επιχειρηματικότητας η οποία παρέχει θέσεις εργασίας και ανοίγει νέες θέσεις εργασίας.
Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη τού Κόμματος να ασχοληθούν όχι μόνο με την πανελλαδική επικαιρότητα προβάλλοντας τις θέσεις τής Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να εντρυφούν και σε ζητήματα που έχουν σχέση με την Πιερία, με σκοπό να κατατίθενται προτάσεις και να δίνονται λύσεις.

Δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες, έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα.

Μιλώντας, ακόμη, για το τί είναι αναγκαίο να προβάλλεται σε σχέση με τις θέσεις τής Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι η Παράταξη δεν υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, δεν τάζει, δεν μιλά για μαγικές λύσεις.
Η Νέα Δημοκρατία, είπε, έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, έχει συγκεκριμένες θέσεις, προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις, δεν επιδιώκει να κοροϊδέψει κανέναν για να υφαρπάξει ψήφους. Η ΝΔ μιλά π.χ. για μείωση φόρων, για προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη, με στόχο να ανορθωθεί η Χώρα.
Μετά το πέρας τής βασικής του ομιλίας και απαντώντας σε θέματα που τέθηκαν από τοπικά στελέχη τού Κόμματος, επιδίωξε και πάλι να προσγειώσει το ακροατήριό του επιμένοντας ότι δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις αλλά ούτε και οι δέουσες συγκυρίες για να γίνουν όλα όσα πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία. Μπορούν να γίνουν συγκεκριμένα "πράγματα" που έχει ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία και υπάρχουν στο πρόγραμμά της. 
Για παράδειγμα, ανέφερε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, επειδή στο ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσονται ευρύτερες πλειοψηφίες και συνεργασίες οι οποίες, στην παρούσα φάση, άλλοτε έχουν δυσκολίες και άλλοτε είναι μάλλον ανέφικτες.

Παρουσίες

Η επίσκεψη του Κωστή Χατζηδάκη στην Κατερίνη και η συμμετοχή του στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Πιερίας προσέλκυσε αρκετά τοπικά στελέχη και μέλη τού Κόμματος. Το καλωσόρισμα, στην έναρξη της Συνεδρίασης, έγινε από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πιερίας Γιάννη Κουρινιώτη.
Παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Πιερίας τής ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, τα μέλη τής Κεντρικής Επιτροπής Αθανάσιος Λιακόπουλος και Λευτέρης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο. ΝΔ Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Πρόεδροι και κομματικά στελέχη των Δημ.Τ.Ο. ΝΔ Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.
Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρώην Υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου, οι πρώην Βουλευτές Άννα Μάνη, Αντώνης Καρπούζας, Ευάγγελος Πολύζος, Δημήτρης Χριστογιάννης, Θεόδωρος Μήτρας, οι πρώην Πρόεδροι της ΝΟΔΕ Ηλίας Τάπρας, Θωμάς Παπαδημητρίου κ.ά., ο πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Χρήστος Φωτόπουλος.
Ακόμη, συμμετείχαν Πολιτευτές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, Αθανάσιος Παπαμιχαήλ, νυν και πρώην Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, η Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών Έφη Μπάσδρα κ.ά.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη των εργασιών τής Διευρυμένης Συνεδρίασης της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τού Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου που πρόσφατα έχασε τη ζωή του μετά από μια αερομαχία στο Αιγαίο.  


























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.